Qui sóc

Pere Herms
Sóc Guia d'Alta Muntanya, professor, director i productor de documentals.

La passió per les muntanyes no la vaig descobrir fins després de deixar el futbol. Fins als 25 anys vaig dedicar-me a donar puntades de peu a la pilota amb la intenció de ser professional algún dia. Les lesions em van masacrar i em vaig quedar estancat a la tercera divisió així que vaig decidir penjar les botes d'un dia per l'altre per iniciar-me al món audiovisual. Durant 15 anys vaig estar dirigint i produïnt documentals a través de la meva productora Abyssinia Films.

Els documentals em van permetre viatjar a molts recons de món d'África, Ásia i Sudamèrica i coneixer realitats ben diferents a la nostra. Pero sobretot em van ajudar a créixer interiorment i agafar distància amb la vida tant increïblement ràpida que sovint ens toca viure i que no et permet pensar el què un vol ser i vol fer.

Paral·lelament vaig anar descobrint el món de les muntanyes i l'escalada, activitats que cada vegada van anar agafant més protagonisme a la meva vida. Fins que vaig decidir convertir la passió i hobby en una professió. Per això em vaig treure títols i em vaig convertir en Guia d'Alta Muntanya i poc després crear l'empresa Somguies.cat.

L'any 2014 vaig tenir la sort de fusionar el món audiovisual i l'alpinisme i es va fer realitat un doble somni: viatjar a l'Himàlaia i fer-ne un documental. Va ser una experiència increible i durant 5 mesos vam conviure amb en Rusky per molts recons de l'Himàlaia, entre ells al Manaslu, una muntanya de 8.163 metres. El documenta, titulat  "Els homes que volien pujar una muntanya de més de 8.000 metres"va ser un èxit, es va estrenar a Televisió de Catalunya i va ser elegit en secció oficial a 13 festivals de documentals internacionals entre ells el prestigiós Festival de El Caire (Egipte) i el Festival de Muntanya de Trento (Itàlia).

Enceto aquest blog per intentar compartir les activitats alpines que vagi fent. A veure si sóc capaç de mantenir-lo actualitzat i a veure quina forma pren.

Les ressenyes i els escrits son subjectius, o sigui que no considereu la informació que jo publico com a verdadera i definitiva. Contrasteu amb llibres, ressenyes i amics alpinistes.

Formació acadèmica:

- TD2 Alta Muntanya
- TD2 Mitja Muntanya UIMLA
- Instructor de l'Escola Catalana de Muntanya ECAM
- Enginyer de Telecomunicacions (Imatge i so)
- Master en Direcció i Producció de Documentals1 comentari :

  1. Pere m'agradat molt el teu blogg i com tu expliques el que realment t'apasiona i aixo es l'ho mes maco realment, tenir una meta a la que arribar.
    Una abraçada!

    ResponElimina