dimecres, 24 de febrer del 2016

*** Via Espluca (120m, 4), Barrosa, Boca sud Túnel de Bielsa

Després de dues jornades d'esquí de muntanya toca perseguir gel a Barrosa. I mai millor dit, perquè les altes temperatures no feien preveure que poguessim fer res en condicions. Abans d'iniciar l'aproximació fem una trucada al refugi que no ens recomana ni acostar-nos-hi. Però com que els quilómetres ja els hem fet, decidim anar-hi a treure el cap i amb tota la artilleria. I com a recompensa acabem triomfant de valent ja que, tot i que justa, podem fer els 4 llargs de l'Espluca. Una via preciosa, amb aires de gouolotte i aventura.

Data: 24 d'abril del 2015
Nom de la via: Espluca
Metres: 120 (4 llargs)
Zona: Circ de Barrosa, Bielsa
Dificultat: 4, amb el gel en bon estat.

Descens: 2 rapels per la mateixa via, un de 60m i l'altre de 30m.
Orientació: Nord
Horari: 1h15min l'aproximació, 3h la via segons condicions
Company: Jordi Bou
Material recomanable: 8 cargols de gel curts, friends petits i mitjans. Hi ha algún parabolt.


L'aproximació cap al circ de Barrosa és increible. Gran i profund amb el pic de la Munia (3.134m) com a guardià.




Les línies estan dibuixades, però les altes temperatures segur que les ha castigat molt. A sota es pot veure la nostra via a l'esquerra i Oceano Pacífico a la dreta.



Fem un test i ja veiem que la cosa no està gairebé. Però les formes del gel ens atrapen i en Bou que surt amunt sense pensar-s'ho gaire. 










Segon llarg de trámit per una campa de neu.


Reunió sota el pas clau de la via, que arrenca per una secció de 90º. Nosaltres la vam trobar en molt males condicions, molt expo i difícil de protegir. En Bou s'ho va currar molt.




Al quart llarg hi vam trobar el millor gel de la via. Des d'aquí veiem tres cordades que s'han acostat per aquesta zona i que acaven marxant sense escalar. Avui se n'havien de tenir moltes ganes per ficar-s'hi!











Qui ho havia de dir que arrivariem tant amunt. Feliços dalt de tot! Es tracta d'una via increïble, però que s'ha d'anar amb molt de compte si no està en bones condicions.




I marxem, ben contents i satisfets, deixant enrera aquest paradís alpí!




Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada